HR

Teljesítmény értékelési rendszerek

Teljesítmény értékelési rendszerekA vállalati teljesítmény értékelési rendszerek működtetésének több célja van. A termelékenység javítása, a teljesítmény megerősítése, a lojalitás és a motiváció fokozása, a képzési igények meghatározása, az egyéni erőfeszítések jutalmazása és nem utolsó sorban a szervezeti kultúra átörökítése, esetleg megváltoztatása.

Mindannyiunk számára fontos, hogy munkánkról – annak minőségéről, és az eredményéről - visszajelzéseket kapjunk. A munkavállalók legtöbbje ezt meg is kapja, ad hoc jelleggel, leggyakrabban valamilyen konkrét esethez kötve. Tapasztalataink szerint legtöbbször valamilyen negatív esemény után. A probléma az, hogy az esetek többségében a legfontosabb elem kimarad a visszajelzésből, nevezetesen mit és hogyan változtasson a dolgozó annak érdekében, hogy a kritikus eredményét, viselkedését kijavíthassa. És bár a vezetők többsége azért ad visszajelzést, hogy a munkavállaló teljesítménye fejlődjön, az említett mód a legkevésbé alkalmas a teljesítmény fokozására.

A szervezetek számára nagy előnyt jelent, ha a Teljesítmény Értékelési Rendszere (TÉR) nemcsak egy-egy részegységben valósul meg, hanem a szervezet egészében jelen van, hiszen a kitűzött stratégiai célok eléréséhez minden munkavállaló hozzájárulására és összehangolt tevékenységére szükség van. Ezt hivatott biztosítani és támogatni az a vállalati teljesítményértékelő rendszer, amely alkalmazkodik a szervezet felépítéséhez, stratégiájához, és a vállalati kultúrához.

Tanácsadási projektjeinkben arra vállalkozunk, hogy a szervezetek működéséhez leginkább alkalmazkodó, a vállalati célkitűzések elérését támogató teljesítményértékelő rendszereket (TÉR) alkossunk, amelyek egyaránt szolgálják a vezetőség és a munkavállalók elégedettségének növekedését.

Tanácsadási területeink:
  • Teljes TÉR kidolgozása - a felméréstől a bevezetésig
  • Meglévő TÉR felülvizsgálata és fejlesztése
  • Szervezetek felkészítése TÉR bevezetésre
  • Vezetők (Értékelők) felkészítése teljesítményértékelő beszélgetésekre, a rendszer használatára
  • TÉR hatékonyságot növelő workshopok
  • Teljesítményértékelési tanácsadás
  • TÉR alkalmazását támogató mérések elvégzése