Tréningek

Motivációt fejlesztő tréning

Motívációt fejlesztő programokA Gallup Intézet 2009 októberében és novemberében 1900 alkalmazottat kérdezett meg világszerte a munkáltatók iránt érzett lojalitásáról, motiváltságáról. A tanulmány szerint a munkavállalók 90 százaléka nem kötődik a munkahelyéhez, 67 százalék csak a szabályozás miatt végzi el a szükséges teendőket és csupán 13 százalék végzi motiváltan az adott munkakört.

Az eredmények szerint a munkavállalóknak alig 20 százaléka érzi belső késztetésnek, hogy hiánytalanul és proaktívan ellássa munkakörét. A motiváltságból és elkötelezettségből csak Amerika ment át a vizsgán!


A kutatóintézet szakértői felhívták a figyelmet arra, hogy a motiváció és elkötelezettség hiánya egyértelműen a vezetői hiányosságokra vezethető vissza. (vagyis itt is igaz, hogy „fejétől bűzlik a hal”!) A felmérésből ugyanis kiderült, a legtöbb nem elkötelezett munkavállaló arra panaszkodott, hogy a korábban kezdeményezett ötleteire, újításaira, törekvéseire egyáltalán nem figyelt fel a cég vezetősége, illetve, hogy véleményét egyáltalán nem veszi figyelembe a menedzsment. Meglehetősen sok alkalmazott nevezte meg negatív befolyásoló tényezőnek azt is, hogy a vezetőség átgondolatlanul, vagy éppen szakmai hozzáértés hiányában olyan feladatokat is kioszt a munkakörökhöz kapcsolódóan, amelyek egyébként teljesen más munkakört végző kollegához tartoznának.

Motivációs tréningünk átfogó képet ad a motiváció természetéről, működési törvényeiről és arról, hogyan kezeljük munkatársaink motivációját a munkahelyeken. Megismertetjük a résztvevőkkel a különböző motivációs elméleteket és modelleket, megmutatjuk a legújabb motivációs kutatási eredményeket és a verseny szférában kiemelkedően alkalmazható gyakorlati megoldásokat tanítunk.

Témák:

  • Mi az a motiváció?
  • A motiváció az inspiráció és a siker kapcsolata
  • Motivációs elméletek és gyakorlati hasznuk
  • A motiváció és a manipuláció kapcsolata
  • Motivációs orientációk és azok felismerése
  • A büntetés és jutalmazás mint motiváció
  • A motivációs 3.0 a magyar vállalatoknál
  • Vezetői motivációs eszköztár
  • A teljesítmény értékelési rendszer, a delegálás, és a felhatalmazás technikái, működtetése

Motivációs programjaink egyedi modulokból állnak, így Partnereink számára valós igényeiknek megfelelő tréninget építünk fel. Motivációs tréning ideje: 1-3 nap