Tréningek

Stresszmenedzsment

Stresszmenedzsment tréningekA gazdasági válság óta megsokszorozódott a stresszkezelési tréningek iránti érdeklődés. A közelmúltban többször adott hírt a média olyan esetekről, amikor munkahelyükön vetettek véget az életüknek emberek. Egyre több az agresszió, nehezen kontrolálják az emberek az indulataikat, és óriási mértéket öltött a pszichoszomatikus betegségek száma.

Az embereket mind a munkahelyükön, mind a magánéletükben éri stressz, de nem egyformán lesznek tőle betegek, feszültek vagy ingerlékenyek. Hogy ki mit él meg stressznek az elsősorban az egyéni helyzetértékeléstől függ. Aki többet bír, az keresi az ingereket, a kihívásokat; aki kevesebbet, az inkább távolodik azoktól.

A munkával kapcsolatos stresszről kimutatták, hogy minden ágazatban több millió európai dolgozót érint. A munkavédelmi törvény a munkáltatók kötelező munkavédelmi feladatai közé sorolja a munkahelyi pszichoszociális kockázati tényezők kezelését!

Stresszkezelésben több féle megoldást kínálunk Ügyfeleinknek. A stresszmenedzsment tréningünkön csoportos módszerrel dolgozzuk fel a korunk pestisének számító stresszt. A közvetlenül cégekhez kihelyezett stressz-tanácsadó egyéni támogatást, munkahelyi, pár percben megvalósítható masszázst, relaxációs technikákat nyújt.

Stresszkezelési tréning


Stresszkezelési tréningünkön fejlesszük a résztvevők egyéni stressz-kezelési, konfliktuskezelési és problémamegoldó készségeit. Tudatosítjuk a stressz-tüneteket és a személyes stressz–forrásokat, megtanítjuk ezek megfelelő kezelési
Tovább

Munkahelyi stressz-tanácsadás


A munkahelyi stressz-tanácsadó egyéni foglalkozással (nyugodt, bizalmi légkört teremt a munkavállalókkal és egyéni stresszorokra, megoldásokra fókuszálva segít. A munkahelyi stresszoldó-masszázs egy 8-12 perces fej-nyak és
Tovább
Stresszkezelési tréning

Stresszkezelési tréning

Stresszkezelési tréningünkön fejlesszük a résztvevők egyéni stressz-kezelési, konfliktuskezelési és problémamegoldó készségeit. Tudatosítjuk a stressz-tüneteket és a személyes stressz–forrásokat, megtanítjuk ezek megfelelő kezelési módjait. A stresszes állapotot "problémaközpontú" vagy "érzelemközpontú" módszerekkel lehet oldani. A problémaközpontú megközelítés magát a helyzetet igyekszik megváltoztatni, míg az érzelemközpontú módszerek a helyzetek által az emberben kialakult érzések, szorongások enyhítésére szolgálnak. A résztvevőknek fejlődik belső kontrolljuk és a stressz hatékony kezelése érdekében különböző relaxációs technikákat sajátítanak el.

A program eredményeként a résztvevők mélyebben megismerik önmagukat, és jobban megértik a stresszhelyzeteket.

Témák:
  • Mi a stressz? (A stressz fajtái, hatásmechanizmusa, tünetei)
  • Személyes stresszorok beazonosítása
  • Proaktivitás – attitűdváltás a viselkedésben és a megoldási lehetőségekben
  • Stressz –Teszt (teszt a stressz mértékének felmérésére)
  • A stressz mélyen rejlő okainak feltárása
  • Megküzdési technikák érzelem-és probléma fókuszú megoldások
  • Stresszkezelési technikák a gyakorlatban
Munkahelyi stressz-tanácsadás

Munkahelyi stressz-tanácsadás

A munkahelyi stressz-tanácsadó egyéni foglalkozással (nyugodt, bizalmi légkört teremt a munkavállalókkal és egyéni stresszorokra, megoldásokra fókuszálva segít.

A munkahelyi stresszoldó-masszázs egy 8-12 perces fej-nyak és váll masszázst jelent, mely oldja a feszültséget, ellazít, javítja a vérkeringést.
Témák:
  • Egyéni feltárás és tanácsadás
  • Speciális munkahelyi masszázs
  • Munkahelyen alkalmazható relaxációs technikák